Oväder över Svartbyträsket

Oväder över Svartbyträsket

fredag 12 oktober 2012

Ledig fredag - igen.

Egentligen föredrar jag lediga måndagar har jag upptäckt, fredag är liksom fredag ändå, utan att man är ledig. Och torsdag em på jobbet blir gärna lite stressig eftersom jag ändå känner ett visst tryck att förbereda arbetet så mycket som möjligt så min ersättare på fredagen bara behöver göra det mest nödvändiga. Så blir det inte när det är måndag som är ledig dag. Då är arbetsveckan avslutad på fredagen och när söndagen kommer har jag fortfarande en dag till ledigt. En annan känsla. Fast  ledig måndag är förknippad med att ingen annan gör mitt arbete - det väntar på mig på tisdagen när jag kommer.
 Och så har jag tillfälligt bytt arbetsplats, därav ledig-dag-byte. Nu tillbringar jag alla mina arbetsdagar på "Norra Europas Modernaste Sjukhus" som det så vackert hette när det invigdes för 13 år sedan.. Kortare resväg, men dagarna ändå lika långa, i viss mån andra arbetsuppgifter, men en känd arbetsplats där jag varit mycket förr.

Ledig fredag innebar idag  att lotsa maken genom diverse vårdkontakter. Sedan lotsade jag hundarna och mig själv upp till Gruvberget för lite skogsövningar. Tänkte lägga spår åt dem och det gjorde jag också. Tog en promenad i obanad terräng,  som det så vackert heter, för att jag hört att det är bra för att bygga muskler på ett naturligt sätt. Undrar vem som byggde mest - de eller jag. Färden gick över stock och sten, mest sten kändes det som. Och vis av erfarenheten från förra hösten tänkte jag att det är bäst att ta det lite lugnt, jag vill inte råka ut för fler vrickade fotleder. Så när det bar iväg neråt och var stenigt och slipprigt i mossan bestämde jag mig för att vända, innan någon olycka inträffade. Nåväl allt gick bra och de fyrbenta vilar nu nöjda.

Funderar på hur jag ska lotsa kroppen mot en bättre tillvaro. Tröstar mig med att dagliga hundpromenader, mer eller mindre långa och många, ändå är bättre än ingenting. Och så tar jag trapporna på jobbet. Egentligen borde jag ju utnyttja mina förmåner som anställd att få träningskort på t ex badhuset. Det hade jag ett år. Simmade någorlunda regelbundet, men så kom en hund in i mitt liv och så kom en till och all tid liksom försvann.



Höst i blomlådorna.
Nu ska jag laga middag. Inget nyttigt. 


1 kommentar:

Erika sa...

Eller hur, det är så himla svårt att hinna sköta ens egen hälsa när man har så mycket annat.Tack och lov så tror jag ändå att hundpromenaderna gör en del gott för kropp och själ, fastän man skulle behöva komplettera med ditten och datten.