Oväder över Svartbyträsket

Oväder över Svartbyträsket

onsdag 2 januari 2013

Gott Nytt År, 2013!

Nyårsfirandet är vederbörligen genomfört. I år för ovanlighetens skull körde surtanten själv bil till o från nyårsgänget, typ tre kvarter bort. Det var dock en bra lösning med tanke på makens något långsamma och rätt ostadiga gång. En trevlig kväll med goda vänner, god mat, frågeleksspel enligt väl inarbetad rutin,  tolvslaget  ackompanjerades av Nyårsklockorna på TV och grannskapets nyårsfyrverkerier samt skålande ute på gatan med grannar. Dogsen var med och höll sig skapligt lugna.
Ny rutin för denna nyårsafton: tonåringen firade på eget håll med kompisar i grannkommunen. Modershjärtat led, modershjärnan gick på högvarv som beredskap för alla möjliga och omöjliga scenarior som skulle kunna utspelas. Inget av dessa blev verklighet, tack o lov, ingen brandkårsutryckning blev nödvändig. Tonåringen hade kul och kom hem enligt planering, helt uttröttad.
Gott Nytt År!

Nu är vardagen tillbaka, ett fåtal arbetsdagar kvar tills tanten återgår till ordinarie arbetsplats nästa vecka.


2 kommentarer:

Erika sa...

Det låter som en utmärkt nyårsafton. Sprit är överskattat, så att säga :-). Vi delade en flaska prosecco till maten och sedan fick det bli alkoholfri cider. Men så var det ju arbetshelg för mig. Å andra sidan är jag aldrig någon partyräv nuförtiden. Skönt att tonåringen hade det skoj och kom hem enligt plan!

Ulf sa...

Tack för dina kommentarer.
Känner igen det här med hur man ser framför sig allt som kan hända tonåringen. Det känns samtidigt häftigt att se hur de tar sina steg ut i vuxenvärlden och förbereder sig för att lämna boet.